Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın kapıları kullanma vadiına gereğince, rengine gereğince ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması dundaki gibidir

Yangın yönetmeliğine amelî bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi dâhilin önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başladıktan yalnızca 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

çatı sahipleri, yöneticileri yahut yangın eminğinden sorumlu kişiler dundaki Yangın Bapsı Muayene Kılavuzunu çok kibar bulabilir.

Yerında bilirkişi ve sertifikalı kökçılarımızın katkıları ile her projeye müsait yangın merdiveni üretimi örgülabilmektedir.

Yangın vakaları biriyi mimarida en sık mukabillaşılan ve ciddi tehlikelere gaye harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin sağlanması amaçlanır.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı fek özelliği sayesinde alevlerin kontrol altına alınmasında takviye olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mahir personelimiz aracılığıyla kaleme allıkınan bu yazımızda;

Yararlanma kolaylığı kucakin topuzlar adına cenah tutacakları kullanılmalıdır. TSE Yangın Merdiveni Kapısı aracılığıyla belirlenen yangın merdiveni kapıları ne olmalı konusundaki standartlar muhakkak üretici firmalar ile yangın firmaları tarafından dikkate kızılınmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler delik önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısının yangın dayanımı derecesi yangına dayanıklılık süresini belirtir. Yangın bapsı binanın farklı bölmeleri beyninde yangının yayılmasını önleyebilir.

Kestirmece 20 salname tecrübemizle ve her biri dair uzman olan ekibimizle sektörde edindiğimiz prestijli noktanın bilinciyle alıcı memnuniyeti odaklı çkızılışmalarımızla siz kıymettar iş ortaklarımızın sağlam çözüm bapsı olmaya devam etmekteyiz.

Kısacası yangın merdivenlerinin bulundurulması mecburi ancak tasarrufı yalnızca yaşanmış olan zorla durumlarda yeğleme edilmelidir.

Report this wiki page